Hrady.cz
Lovecký zámeček postavil v r. 1864 architekt ing. Sigmund. V pol. 19. stol. byl zámeček letním sídlem knížecí rodiny Lobkowiczů. Po r. 1950 bylo v zámečku učiliště státních lesů. Dnes zde působí s.r.o. Košťany Holding.
Graficke pismenko Krásně opravený a dobře udržovaný zámeček najdete v okrese Teplice. Pojedete-li z Košťan, je to první odbočka ve Střelné vpravo - ulice "K zámku".
Vladimír Studecký, 8.8. 2005

historie

Současnou novogotickou podobu získal zámek r.1864. Navrhl ji teplický architekt ing.Sigmund. Místnosti bývaly obloženy vyřezávaným dřevem. Nechyběly ani lovecké trofeje. Sloužil k pobytu při lovu a časem i jako letní sídlo Lobkowiczů. R.1919 byl zámeček na základě rozhodnutí obce obsazen na několik let nájemníky. Od r.1950 bylo v zámku lesnické učiliště. V devadesátých letech 20.století byl zámek navrácen původním majitelům.Působí zde firma

Vladimír Studecký,webové stránky města Košťany, 8.8. 2005

lovecký