Hrabě Volfgang Serenyi, v místech tvrze vybudoval v l. 1730 – 1738 barokní zámek.
Vstupní trakt
© Pavel Vítek 06/2005
Graficke pismenko Zámek v Luhčovicích leží na výjezdu z města směrem na Uherský Brod. V blízkosti samozřejmě nalezneme lázeňské centum s parky a kolonádou. Z historických památek v okolí pak najdeme pseudogotický zámek v Bojkovicích - Nový Světlov, upravený na hotel a v Uherském Brodě pak zámek, v němž se nachází místní muzeum s památníkem Jana Amose Komenského.
4.12. 2005

historie

Luhačovice se v pramenech poprvé připomínají v r. 1412, kdy zde již stávala tvrz. V 1. 1412 – 1517 však byla osada součástí světlovského panství, tvrz přestala plnit funkci panského sídla a ve válkách mezi Matyášem Korvínem a Jiřím z Poděbrad pravděpodobně zanikla. V r. 1590 se Luhačovice staly majetkem rodu Bartodějských z Bartoděj. Po B9lé hoře propadly konfiskaci a získal je kníže Maxmilián z Lichtenštejna. ten je v r. 1629 prodal Gabrielu

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Jižní Morava, 12.6. 2005

Zlínský kraj