Hrady.cz
Kapli sv. Isidora nechal postavit r. 1722 František Albrecht Hrobčický. Jde o obdélníkovou stavbu s valbovou střechou obrácenou štítem na sever, ozdobenou šestibokou lucernou s bání. Zařízení bylo po roce 1945 zčásti rozkradeno a zčásti zničeno.
© Luděk Pitter 06/2005
Graficke pismenko Barokní kaple sv. Isidora z počátku 18. stol. se nachází v centru obce při autobusové zastávce. Jedná se o prostou obdélníkovou stavbu s valbovou střechou obrácenou štítem na sever. Kaple má nízkou šestibokou lucernu s bání. Vnitřní zařízení bylo po roce 1945 zčásti rozkradeno a zčásti zničeno.
Při kapli vede přístupová cesta k zámku, který stojí na dohled.

historie

Kapli sv. Isidora nechal postavit roku 1722 František Albrecht Hrobčický, který vlastnil Tetětický statek od roku 1713 do roku 1730.

Klatovy  ( KT)
    Tetětice