Hrady.cz
Zámek byl přestavěn ze starší tvrze Fridrichem Stadion-Thannhausenem kolem r. 1863. V r. 1941 byl zámek majiteli židovského původu Němci zkonfiskován. Po válce se zámek stává majetkem státu. Dnes je v soukromém vlastnictví a rozpadá se.
Věž
© Luděk Pitter 06/2005
Graficke pismenko Zámek ve Veselí, dnes části Janovic nad Úhlavou, se nachází při pravé straně silnice vedoucí z Janovic na Běhařov.
Zámek byl postaven na místě bývalé tvrze ve druhé polovině 19. stol. Základem se stalo obvodové zdivo bývalé tvrze snad ze 14. stol. K západnímu průčelí byl přistaven objekt s plochou střechou, cimbuřím a věžičkami. Na severovýchodní straně byla postavena třípatrová osmiboká věž s ochozem v nejvyšším patře. Vzhled zámku se od jeho výstavby prakticky nezměnil, protože všechny pozdější úpravy byly zaměřeny na změny vnitřního uspořádání.
Dnes je zámek ve velmi špatném stavu, zcela bez údržby a mění se ve zříceninu.

Tvrz a zámek Veselí
    Ve vsi Veselí již ve druhé polovině 14. stol. existoval samostatný statek a předpokládá se, že i tvrz. Tvrz stála na vyvýšeném místě, chráněná z jihovýchodu záplavovým uzemím Úhlavy, kde byly založeny rybníky. Od severu a západu byla chráněna příkopem. Zjištěné zbytky obvodového zdiva, které jsou součástí zámku, jsou datovány do 16. stol a nacházejí se na ploše o rozměrech 30 x 13 m. V roce 1863 se majitelem veselského statku stal Fridrich

Úlovec J., Hrady zámky a tvrze Klatovska, Libri, 2004, 5.6. 2005

tvrz přestavěná na zámek