Hrady.cz
Tachov byl již ve 14. stol. obehnán okružní hradební zdí . Hradby byly zpevněny 26ti pravidelně řazenými věžemi. Před hradbami byl vodní příkop a za hradbami úzká ulička. Vstupy do města zajišťovaly tři brány. Byly odstraněni v průběhu 19. stol.
Graficke pismenko Tachov se jako jedno z mála měst pyšní zčásti zachovalým hradebním systémem a to stále probíhá rekonstrukce hradeb včetně bašt. Město Tachov bylo založeno koncem 13. stol. a již ve 14. stol. byl středověký Tachov obehnán okružní hradební zdí vysokou 8 - 10 m, širokou 140 - 150 cm se šikmou korunou bez dřevěných ochozů. Hradby byly zpevněny 26ti pravidelně řazenými věžemi hranolového půdorysu, otevřenými do města, vysokými 11 - 14 m. Před hradbami byl vodní příkop a za hradbami úzká ulička. Nepoužití dřevěných ochozů, nevytvářelo pro útočníky při jeho zdolání opěrný bod a při požárech nebyla nutná nákladná obnova. Tento systém opevnění Tachova (obdobný je i v ...

brána, opevnění
     Tachov  (TC)