Hrady.cz
Pozdně empírový zámeček s dochovanými částmi starší tvrze a renesančního zámku. Terschové přestavěli zámek v roce 1847 do dnešní podoby. Tato čtyřkřídlá dvoupatrová budova s nízkými kulatými věžicemi v rozích dnes slouží jako hotel.
kolem zámku je údajně cenný park, hned u zámku je zajímavý barokní kostelík a další dva - každý jiné konfese - jsou ve vesnici.
9.5. 2005

Historie zámku v Chudobíně
    Tvrz z přelomu 14. a 15. století náležela v 16. století Zoubkům ze Zdětína. Na konci 16. století ji získali Hájovští z Háje a rozšířili ji v dvoukřídlý renesanční zámek. Další úpravy prováděli na konci 17. století Volčínští z Volčína a na počátku 18. století Wittenové. Tyto barokní úpravy však celkový charakter renesanční budovy příliš nezměnily. Terschové (majitelé v letech 1802 - 1945) v roce 1847 postavili v jeho sousedství nový

Kolektiv autorů, Hrady a zámky na Moravě, 1987; de ardoise, 9.5. 2005

Olomouc  (OL)