tvrz Aloch

Kuperk, Goldberg
Reliéfní zbytky po tvrzi, založené ve 13. a zaniklé koncem 14. století. Zachován zůstal čtvercový pahorek, na němž stála dřevěná stavba, nejspíš věžovitého charakteru. Valy a příkopy zničeny zemědělskou činností
celkový pohled na tvrziště od západu
Graficke pismenko Reliéfní zbytky tvrziště zvaného Aloch leží asi 100m východně od silnice z Lednice do Valtic, v mělké pramenné pánvi nevýrazného potůčku, která je díky různorodému porostu a mokřině téměř neprostupná, takže dostat se k místu chce trochu námahy. Stejně tak samotný nevýrazný zbytek tvrziště je tak zarostlý, že bude lákat jen opravdové nadšence těchto zaniklých míst. Dopředu je také potřeba upozornit, že jako v některých podobných případech mapa EKČT uvádí místo jinde, v tomhle případě asi o 500m východněji, na okraji dnes neudržované vinice, na nejvyšším místě ploché výšiny (jestli se to tak dá v zdejším rovinatém kraji vůbec říct) zhruba do míst, ...

Břeclav  (BV)
    Další tvrze