Hrady.cz
Zoopark založil r. 1965 Zdeněk Sokolíček. Od r. 1990 je zde budována moderní ZOO; byly postaveny nové výběhy a budovy. Přímý kontakt s domácími zvířaty nabízí selský „Babiččin dvoreček“. R. 2006 byl otevřen přilehlý Dinopark. R. 2011 bylo postaveno Centrum environm. výchovy Hanácký statek.
Watussi
© Luděk Pitter 05/2005
Graficke pismenko ZOO park najdete v centru Vyškova nedaleko zámku. Nejlépe je zaparkovat před zámkem a přes zámeckou zahradu dojít k bráně parku. Rozkládá se na ploše 8 ha, přístupná část má rozlohu 5 ha. Největší atrakcí pro děti je otevřený Babiččin dvoreček. V dnešní době je to jedna z mála příležitostí blíže poznat domácí zvířata, která si pomalu, ale jistě nacházejí cestu snad již do všech zoologických zahrad.

Park je zaměřen především na chov primitivních i exotických druhů domácích a hospodářských zvířat. V současné době je zde k vidění 81 druhů a plemen zvířat ve 452 exemplářích.

Historie zooparku Vyškov
    Zoopark Vyškov byl založen a otevřen pro veřejnost v dubnu r. 1965 nadšencem a propagátorem chovu ohrožených druhů Zdeňkem Sokolíčkem - původně jako Koutek živé přírody, který byl vybudován dobrovolníky při akci „Z“. Od počátku se zoopark (rozkládající se dnes na ploše 8 ha) soustředil na chov drobných domácích zvířat, postupně se chov rozšířil i o větší zvířata na chov primitivních i exotických druhů domácích a hospodářských zvířat z celého

ZOO, akvarium
     Vyškov  (VY)