Den boje za svobodu a demokracii
Barokní zámek byl postaven na místě tvrze doložené k r. 1440., o níž je poslední zmínka z r. 1623, kdy již byla patrně rozbořená. Zámek byl později využíván k hosp. účelům. V 19. stol. byl adaptován na špýchar a splynul s ostatními hosp. budovami.
Graficke pismenko Areál ve kterém se nachází Pakoměřický zámek je možné navštívit vcelku volně neboť uvnitř naleznete parkoviště a obrovský bazar na oblečení. V těsném sousedství se nachází malý kostelík a fara.
15.4. 2005

turistické

V roce 2013 zakoupil zámek nadační fond SPONTE a rodina Nováčkova, která vlastní již jeden historický objekt, který úspěšně zrekonstruovala a zpřístupnila věřejnosti, plánuje to samé zde. (Zdroj: www.zamekpakomerice.cz)
    Romana Demjan , 22.2. 2015
    Nepřístupné
    Zámek je zcela nepřístupný, nachází v soukromém areálu.
    Jan Pospisil , 8.11. 2013

historie

Nevelká obec Pakoměřice, dnes část obce Bořanovice, je známá od r. 1357, k němuž se vztahuje záznam v pražské městské knize, že Meynhard řečený Wygoleys postoupil svůj majetek Bernardovi Seidlovu z Písku a Václavovi Francovu. I další doklady z předhusitského období zachycují pouze měšťanské držitele Pakoměřic, mezi nimiž postupně získali převahu dědicové Bernarda Seidlova a stali se podle A. Sedláčka r. 1380 výhradními pány vesnice. S tím

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Praha a okolí, 15.4. 2005

tvrz přestavěná na zámek