Hrady.cz
Zbytky gotického hrádku zvaného Starý hrad založeného asi s městečkem v roce 1352. Jeho historie ovšem není jasná. Dochovány příkopy, zbytek hradby a suterén půlválcové věže.
Zbytek čelní půlválcové věže je dnes nejvýraznějším pozůstatkem hrádku
Graficke pismenko Zajímavé a poměrně málo známé zříceniny hradu Kácov, jinak zvaného i Hrádek či Starý hrad, najdete asi 1 km jihozápadně od stejnojmenného městečka se zajímavým zámkem. Pokud odbočíte ze silnice na východním okraji městečka a vydáte se polní cestou ve svahu nad řekou, dojdete až na lokalitu. Kromě zbytků opevnění a zdiva stojí za návštěvu i kvůli pěknému výhledu do údolí Sázavy.
Filip Matoušek, 15.4. 2005

Historie a popis
    Historické zprávy týkající se Kácova jsou sice poměrně bohaté, je však velice složité rozlišit, které se vztahují přímo k městečku s farním kostelem a původní tvrzí v místech dnešního zámku a které naopak k poměrně vzdálené lokalitě Hrádku. Městečko samotné se poprvé uvádí v roce 1352 a zdejší šlechtický rod se po něm přímo i psal; místo tehdejšího kácovského sídla je ale sporné. Roku 1412 je přímo zmiňována tvrz, opět však nelze určit, zda se

Kutná Hora  (KH)
    Kácov