Hrady.cz
Zříceniny hradu Starý Rybník založeného kolem r. 1360 Rabem z Mechelsgrünu. Gotický hrad byl renezančně a barokně přestavován. V roce 1792 po zasahu bleskem vyhořel a bez oprav chátral. Postupem času se změnil ve zříceninu.
Graficke pismenko Zříceniny hradu se nacházejí nedaleko Františkových Lázní. Autem odbočte před přejezdem směrem na Aš, k hraničnímu přejezdu ve Vojtanově poté na první křižovatce do prava na Starý Rybník. Za okouknutí stojí i tvrz v nedaleké Skalné.
28.5. 2002

historie

Vodní hrad Starý Rybník stál na pahorku obklopeném z velké části dvěma rybníky a právě tato poloha mu dala jméno. Z druhé stany jej chránil hluboký příkop, přes který vedl zvedací most. Za ním byl gotický hradní palác s dvěma místnostmi v přízemí a s velkým sálem v patře. Do něho se vcházelo jednoduchými kamennými portálky. Podobným portálkem se vcházelo i do menší z obou přízemních místností, která má dobře zachovanou i valenou klenbu a čtyři

Roku 2013 došlo k sesutí jihovýchodní části zříceniny hradu. Zřícenina je v soukromém majetku, její majitel, pan Jaroslav Bílek, se brání že údržba zříceniny probíhá podle jeho možností a nedávno byl zpevněn břeh u hradu.

Karlovarský kraj
     Cheb  (CH)