Hrady.cz
Zámek vznikl přestavbou tvrze r. 1583. R. 1670 byla opět přestavěna na dvoupatrovou budovu se 4 křídly. Přestavba v letech 1869-77 překryla starší stavební fáze. Dnes jsou zachovány pseudorenesanční a pseudogotické prvky.
Celkový pohled na zámek Bartošovice
Graficke pismenko Přímo ve středu Bartošovic, naproti místního farního kostela, se nachází hlavní dominanta obce, nedávno zrekonstruovaný a novotou zářící zámek. Dispozice čtyř křídlého zámku vykazuje složitý stavební vývoj. Zámek vznikl renesanční přestavbou starší tvrze někdy v 15. století, která se doposud ve hmotě zámku uchovala. Mnoha přestavbami a úpravami vznikl současný objekt s pseudorenesančními a pseudogotickými prvky. V interiérech zámku se zachovalo mnoho původních historických architektonických prvků: klenutí, dřevěné obložení, balustrády schodišť, malovaný strop a jiné prvky. Zámek, který byl vyhlášena kulturní památkou, je dnes v majetku obce ...

historie

Původně v těchto místech stávala tvrz doložená poprvé na konci 15. století (1490). Na jejím místě, nad potokem, bylo postaveno v roce 1583 nejstarší, západní, křídlo dnešního zámku. Na konci 16. stol. byl renesančně přestavěn Sedlnickými z Choltic. Z této přestavby pochází portál dveří datovaný do rokem 1583. Zámek však byl při prodeji Podstatským z Prusinovic v roce 1616 nadále popisován jako tvrz. Náhrobky držitelů z období pozdní gotiky a

Suvenýry, Ubytování, Pronájem prostor, Svatby
    tvrz přestavěná na zámek