Hrady.cz
Terénní zbytky hradu. Poprvé připomínán r. 1308 v přídomku Ješka z Kyšperka. Od konce 14. st. do r. 1562 patří k Žampachu, poté opuštěn. Zříceniny údajně před r. 1736 rozebrány na kapli J. Nepomuckého. Dnes stojí pouze pahorek jádra, val a příkop.
Na KČT padesátce je lokalita vyznačena nepřesně. Hrádek se nachází na východním konci protáhlého kopce místo na vyznačeném západním.
Peprník, 4.2. 2005

Kyšperk
    Zaniklý hrádek na východní ostrožně protáhlého kopce západně od Letohradu. Nevelký hrad byl opevněn s vyjímkou jižní strany, která tvoří příkrý sráz valy a příkopy na severozápadě zdvojeným. Historické zprávy o hrádku mlčí. Traduje se, že zdivo hrádku bylo použito na stavbu kaple na sousedním kopci.
    4.2. 2005

Hrad Kyšperk
    Hrad není v písemných pramenech přímo uváděn, jeho existence je doložena jen nepřímo jmény majitelů užívajících podle hradu přídomku z Kyšperka. Prvním jeho písemně doloženým majitelem a snad i zakladatelem byl Ježek z Kyšperka, příbuzný pánů ze Žampachu, připomínaný v r. 1308 jako jeden ze škůdců sousedního lanšperského panství, které tehdy náleželo Zbraslavskému klášteru. Podle své těžko přístupné polohy dostal hrad tehdy módní německé jméno

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Východní Čechy, 5.2. 2005