Hrady.cz
Zřícenina hradu založeného ve 13. století Matějem Salavou z Lípy. Pobořen kolem roku 1447. Po několika letech obnoven, ale v 17. stol. rozbořen a materiál použit na stavbu hospodářských stavení zámku.
Hrad se nachází na okraji Teplicko-adršpašských skal, je uveden na každé turistické mapě a za navštívení stojí celá tato oblast.
28.5. 2002

turistické

Hrad Skály je skalní zřícenina návštěvná celoročně. Avšak doporučuji toto místo navštívit za příznivějšího než deštivého počasí.
    28.5. 2002

historie

Hrad založil pravděpodobně Matěj Salava z Lípy. Za husitských válek stal se spojencem Hradeckého svazu podobojí. V roce 1436 se poddal králi Zikmundovi. Matěj Salava mladší, syn zakladatele hradu, se spojil s pány hradů Visenburka, Žacléře a Adršpachu k vedení nájezdní války proti knížatům a městům Slezska. Proto města Vratislav, Svídnice, Zhořelec, Budišín a Žitava s knížaty Slezska hrady jejich majitelům vyplatila v hotových penězích a tyto

28.5. 2002
    Hrad Skály stával uprostřed skalních útvarů v nadmořské výšce zhruba 700 m. Byl ze dvou stran chráněn příkrým svahem, ze třetí strany skalami a ze čtvrté zděným stavením. Vysoké skály nad hradní budovou bylo využito jako obranné věže. Mezi jednotlivými skalními útvary byly zasekány do skal dřevěné přístavky, jak o tom dodnes svědčí vytesané otvory. Na vrchol skály vedly do kamene vytesané schody. Hrad Skály se poprvé připomíná r. 1393 jako

Náchod  (NA)
    Teplice nad Metují