Hrady.cz
K původně gotickému kostelíku byla koncem 16. století přistavěna jedna z nejstarších jesuitských kolejí v českých zemích. Po požáru 1616 proběhla manýristická obnova celého komplexu. V letech 1773–1995 kasárna, dnes museum fotografie.

dějiny objektu

Graficke pismenko Kostel sv. Máří Magdaleny je zřejmě nejstarším chrámem v Jindřichově Hradci, zmiňován je již ve 13. století. Koncem 14. století byl upravován, na konci 16. století k němu byla připojena nově postavená jezuitská kolej. Po požáru roku 1615 byl v letech 1628-32 raně barokně obnoven. Roku 1778 byl po zrušení jezuitského řádu kostel odsvěcen a od následujícího roku sloužil císařské armádě.
Roku 1995 přešel celý areál na město Jindřichův Hradec a po rekonstrukci v letech 1997-8 slouží kostel kulturním a společenským účelům jako koncertní a obřadní síň. Obdobné využití čeká po dokončení rekonstrukce i na bývalou jezuitskou kolej.
Zany (podle Umělecké památky Čech, díl 1. [A/J], Academia, Praha 1977), 3.1. 2005

popis
    Kostel je jednolodní stavba s pětibokým presbytářem, ve kterém jsou zachovány horní části původních gotických oken s kružbami. Zdi jsou vně i uvnitř členěny toskánskými pilastry. Loď je sklenuta valeně s lunetami a výsečemi, presbytář má křížovou klenbu v závěru s paprsčitými žebry.

klášter
    není známo