Hrady.cz
Krytý dřevěný most z roku 1718 na kamenných pilířích přechází řeku Svratku. Plnému provozu sloužil do 60. let 20. stol., od té doby jen pro pěší. V posledních letech postupná rekonstrukce. V okolí bylo podobných mostů několik.
Celkový pohled na most ze silnice k Nedvědicím
© Roman Řezáč 12/2004
Graficke pismenko Obec Černvír patří k nejstarším v regionu. K jejím dominantám patří barokní chrám Nanebevzetí Panny Marie, který stojí na místě archeologicky doloženého unikátního románského kostela, který tvořil celek se zaniklým opevněným sídlem na výrazné ostrožně nad řekou. Druhou dominantou obce je krytý trámový most přes řeku Svratku, který pochází z roku 1718. Je 32 m dlouhý a jeho šířka je 2,6 m. Je nejstarším objektem svého druhu na Moravě a je technickou památkou. V roce 1995 byla opravena poničená střecha za podpory obce, OPÚ a ČEZ, jak vypovídá pamětní tabule umístěná v čele mostu.

most
     Brno-venkov  (BO)