Hrady.cz
V zámek byla přestavěna starší tvrz, někdy mezi l. 1543-86 pravděpodobně J. Kalenicem mladším. Další majitel, K. Hildprandt dal zámek v l. 1921-22 přestavět v pseudorenesančním slohu podle plánů stavitele V. Volfa. Nyní je zde drážní učiliště.
pohled od jihozápadu
Graficke pismenko Ves Škvořetice je poprvé doložena v pramenech k r. 1299 - tehdy se z ní odváděl desátek kostelu v Miroticích. Jan ze Škvořetic (1380) a Ondřej Mirovec seděním ve Škvořeticích (1411) jsou první známí držitelé Škvořetic. Poslední známý majitel škvořetického statku z vladyckého rodu z Mirovic byl Jan řečený Šteker, od něhož (asi) r. 1444 koupil část statku Zdeněk ze Šternberka. Druhou část Škvořetic měl Beneš z Kalenic, který v r. 1462 koupí druhého dílu opět obnovil statek v dřívějším rozsahu. První zmínka o škvořetické tvrzi je až z r. 1543, kdy si bratři Jan a Zikmund Kalenicové vkládali do obnovených zemských desk tvrz ...
Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Jižní Čechy, Praha 1986, 16.1. 2005

tvrz přestavěná na zámek