Hrady.cz
Kostel stojí na místě, kde byl postaven r. 1352 románský kostelík a přibl. od r. 1735 barokní kostel. Současný kostel (arch. K. Scheiner) dal postavit v novorománském stylu r. 1875 Filip Schoeller, majitel čakovického zámku. R. 1904 přistavěna boční kaple (arch. K. Hilbert). Výzdoba K. Klusáček.
Graficke pismenko Na dohled zámku v Čakovicích najdeme zajímavý kostel - jako jediný v Čechách je zasvěcen svatému Remigiovi. Současnou podobu dotvořil K. Scheiner v letech 1878 až 1881, kdy dřívější malý románský kostelík (1352) a pozdější barokní kostel (1735) proměnil v novorománskou stavbu na půsorysu kříže. Později (1904) byla přistavěna ještě křestní kaple architekta Kamila Hilberta, autora dostavby chrámu sv. Víta. Nad vchodem uvidíte mozaiku K. Klusáčka, který je autorem také malby v kostele.

Sv. Remigius
    Prvním známým nositelem tohoto jména byl Remigius z Remeše (tzv. apoštola Franků) narozený kolem roku 436 u Laonu ve Francii. V pouhých 22 letech se stal remešským biskupem a stal se známým jako horlivý šiřitel křesťanství - pokřtil i franského krále Chlodvíka I, založil biskupství v Laonu, Arrasu, Thérouanne a Tournai-Cambrai. Zemřel 13. ledna 553 a jeho ostatky údajně získal z Francie Karel IV. a daroval je chrámu svatého Víta. Zanedlouho

není známo
    Praha 9-Čakovice