Hrady.cz
Zámek postaven počátkem 17. století Václavem Pětipeským z Chyš. R.1666 opraven. Přestavěn za Kristiána Clam-Gallase. Roku 1847 Josef Trautmannsdorf upravil zámek jako letní sídlo. V majetku Trautmannsdorfů až do roku 1926.
Celkový pohled na zámek
Graficke pismenko Zámek a obec Obříství leží 4 km severozápadně od Neratovic. Po roce 1949 byla v zámku umístěna škola a nyní v rámci restituce byl navrácen původním majitelům a je veřejnosti nepřístupný. Dvoupatrový zámek ve tvaru podkovy vznikl postupnými přestavbami z dávné tvrze, která je písemně poprvé doložena k roku 1290 a je jednoznačně největší dominantou obce. Pod zámkem u řeky Labe se nachází park. Před kostelem sv. Jana Křtitele u zámku, na bývalém hřbitově, stojí renesanční dřevěná zvonice vzpěradlové konstrukce. Stojí na kamenné podezdívce. Spodní zdivo je nejstarší, pochází z poloviny 16. století. Na návsi v Obříství stojí od roku ...

Nepřístupnost
    Zámek v soukromém vlastnictví a je zcela nepřístupný, dobře viditelný je z cesty od řeky.
    Jan Pospisil , 27.12. 2015

historie

Původní tvrz se v Obříství připomíná až v roce 1490, kdy náležela Janovi z Lobkovic. V majetku Lobkoviců zůstalo Obříství do roku 1542, kdy je koupil Vilém Kamýcký ze Lstiboře a po něm počátkem 17. století získal panství Václav Pětipeský z Chyš, který zahájil přestavbu tvrze na zámek. Pro účast na stavovském povstání mu bylo ale panství zkonfiskováno a v roce 1623 jej zakoupila Polyxena z Lobkovic, která však o dostavbu rozestavěného zámku

František Holec: Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, díl VII. - Praha a okolí, Svoboda, Praha 1988 (doplněno redakcí), 15.10. 2005

tvrz přestavěná na zámek
    není známo