Hrady.cz
Zámek byl přestavěn ze starší tvrze. Majitelé se často střídali, a proto není znám rok kdy se tak stalo. Další přestavbou r. 1872 získal druhé patro a poté byl přestavěn ještě po r. 1886. Roku 1945 byl zámek zabaven a dnes je v něm domov důchodců.
vstupní průčelí

dějiny

Graficke pismenko Roku 1350 jsou zmiňováni vladykové Vlček a Heřman z Vojkova, stejně jako v dalších letech až do konce první třetiny 15.s toletí. Od roku 1437 zde sídlil Petr z Milhostic, jehož potomci se po Vojkovu psali Vojkovští z Milhostic a roku 1548 prodali tehdy poprvé uváděnou tvrz Janovi ml. z Říčan. Říčanským patřil Vojkov až do roku 1622, kdy byl pro účast ve stavovském povstání Vilémovi ml. z Říčan zabaven a prodán Albrechtovi z Valdštejna. Hned následujícího roku jej od něj koupil Sezima z Vrtby. Když jeho syn Jan František roku 1664 Vojkov prodával Alžbětě Fellnerové z Feldeku, byla tvrz uváděna jako pustá. Zadlužená Alžběta musela ...

popis
    Z gotické tvrze se v suterénu dochovalo spodní podlaží obdélného paláce tvrze o rozměrech cca 9x20 metrů. Po stranách střední chodby, do které se vstupovalo z čtverhranného přístavku, byly dvě přibližně čtvercové místnosti o straně cca 7 metrů. Místnost vlevo je zaklenuta dvojicí valených kleneb zachycených střední dvouosou arkádou, chodba, místnost vpravo i vstupní předsíň byly vybaveny prostými valenými klenbami. Sedlový portál z chodby do

tvrz přestavěná na zámek
     Benešov  (BN)