Hrady.cz
Zámek byl přestavěn ze starší tvrze v druhé polovině 16. století. Majitelé se často střídali, a tak má zámek bohatou historii. Po roce 1948 patřil zámek podniku Zdravotnické zásobování, dnes vypadá opuštěně a je pravděpodobně bez využití.
vstupní (východní) průčelí

dějiny

Graficke pismenko Roku 1352 je v pramenech připomínán Jan z Osečan, jehož potomci drželi ves až do počátku 15. století. V jeho druhé polovině zde sídlili Osečanští z Osečan, po nich od roku 1528 Břízští z Břízy a po nich Vojkovští z Milhostic. Osečanskou tvrz založil zřejmě již Jan z Osečan ve 14. století, poprvé je výslovně zmíněna až roku 1526. Snad Vojkovští z Milhostic ve druhé polovině 16. století tvrz přestavěli na renesanční zámek. V dalších letech se majitelé opět střídali, roku 1622 bylo panství pro účast ve stavovském povstání zabaveno Adamu Řepickému ze Sudoměře. Zabavené panství směnil Albrecht z Valdštejna s Pavlem Michnou ...

popis
    Některé prameny považují za zbytky původní tvrze budovu sýpky západně od zámku. Okrouhlý přístavek u sýpky považovaný za věž je však jasně mladšího původu, není zachycen ani na katastrální mapě z roku 1840, vzniknout mohl za pseudogotické přetavby zámku o dvacet let později. K tvrzi Jana z Osečan s velkou pravděpodobností patří gotické sklepy pod severním křídlem zámku a zdivo v jeho přízemí. Snad již za renesanční přestavby dostal zámek svou

tvrz přestavěná na zámek
     Příbram  (PB)