Hrady.cz
Zámek byl postaven v l. 1728–30 stavitelem A. Canevallem pro K. Bissingena. Po požáru, v r. 1767, byly k postranním křídlům přistavěny vížky. V r. 1850 se stal majitelem K. Schwarzenberk. Od r. 1948 zde byla umístěna střed. prům. škola filmová.
Graficke pismenko V r. 1685 koupil Čimelice v dražbě Jan Jindřich z Bissingenu. Jeho syn, dobrý hospodář a uměnímilovný hrabě Karel Bissingen, dlouholetý hejtman Prácheňského kraje, dal blízko tvrze vystavět barokní zámek. Stavbu prováděl v l. 1728 - 1730 stavitel Antonio Canevalle, znak stavebníkův a letopočet jsou v průčelí budovy. Po požáru zámku v r. 1767 byly k postranním křídlům přistavěny vížky. R. 1782 odkázala vdova po Karlu Bissingenovi hraběnka Apolonie rozená Vratislavová z Mitrovic Čimelice svému bratru hraběti Prokopu Vratislavovi. Ten prodal statek svému synovci hraběti Josefu Vratislavovi, po němž jej zdědila v r. 1834 jeho manželka ...
Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Jižní Čechy, 1986 (doplněno redakcí hrady.cz), 13.9. 2004

Nepokojný mitrovický předek
    Po smrti krutého majitele zámku, pana Josefa Vratislava z Mitrovic (1832), se zde zjevoval jeho přízrak. Vypráví se, že už při jeho pohřbu se strhla prudká bouřka, takže rakev museli přivázat k pohřebnímu vozu, aby nebyla živlem smetena. Později se tu objevoval pánův přízrak v podobě černého psa, sedícího o půlnoci před zámeckou branou a celou hodinu žalostně vyjícího. Vypráví se, že nakonec byla mrtvola pána z Mitrovic vyzdvižena z hrobky a

Labyrintem tajemna aneb Průvodce po magických místech Československa,M.Stejskal,nakl.Paseka, Jaroslav Špiroch , 30.7. 2009