Hrady.cz
Židovský hřbitov ze sedmnáctého století. Obřadní síň, domek hrobníka a ohrazení hřbitova jsou postaveny z režného zdiva a glazovaných poštorenských tvarovek. Areál opraven v 90. letech 20. stol. na náklady města Břeclav.
Obřadní budova
Graficke pismenko Nejlepší přístup k židovskému hřbitovu, který je poněkud zapadlý, je od krytého bazénu. U krytého bázenu je nutné odbočit do uličky doprava a jít až na konec, kde je červená zeď hřbitova. U ní odbočte doprava a podél bývalé márnice dojdete ke vchodu hřbitova.
Petr Nožička , 1.1. 2009

historie

Židovský hřbitov ze sedmnáctého století přestal být užíván po roce 1945. Obřadní síň a márnice jsou z devatenáctého století a jsou postaveny z tvarovek Poštorenské keramičky jako podobně stavěné budovy, třeba kostel v Poštorné. V roce 1989 byla část hřbitova zničena (naštěstí mladší část) a bývalý režim plánoval zničení celého hřbitova a vybudování zde zahradnické kolonie.

židovské památky
     Břeclav  (BV)