Hrady.cz
Chrám s kolejí piaristů byl postaven podle projektu G.B. Alliprandiho v letech 1705-1715. V Benešově byla založena jedna z prvních škol řádu piaristů. V areálu nalezneme ambit a rajský dvůr se slunečními hodinami.
Čelní pohled
© Roman Řezáč 08/2004
Graficke pismenko Chrám stojí v dolním rohu náměstí, je kulturní památkou a jedním ze symbolů města. V chodbě chrámu je instalována expozice působení piaristického řádu.

historie

Chrám sv.Anny s kolejí piaristů byl postaven podle projektu Giovanniho Battisty Alliprandiho v letech 1705 - 1715. Vystavět ho dal hrabě Karel Přehořovský z Kvasejovic a Jan Josef z Vrbty. V Benešově byla založena jedna z prvních středních škol řádu piaristů. V areálu ambit a rajský dvůr se slunečními hodinami.

klášter
     Benešov  (BN)