Hrady.cz
Zřícenina hradu z 1. pol. 14. stol. Za majitelů Mašťovských z Kolovrat v 1. pol. 15. stol. dostal hrad dnešní podobu. R. 1523 získali panství Lobkovicové, opustili hrad v 16. stol.
Brána hradu
Do hradu lze vstoupit po lávce přes příkop a na vlastní nebezpečí.
Graficke pismenko Hrad Pravda naleznete 2 km od stanice vlaku Domoušice po červené turistické značce. Hrad je velmi útulné místečko. Zachovalo se několik místoností a spousta zdí.
28.5. 2002

historie

Hrad vznikl ve 14. století, ale v písemných pramenech se uvádí až roku 1523. Dodnes není známo, kdo Pravdu založil, ani jak dostala svoje jméno. Současná podoba hradu je z 15. století, kdy jej upravili páni z Kolovrat. Nechali vytvořit unikátní obranný systém s mohutným okružním valem.V 16. století sídlil na hradě Jan Mašťovský z Kolovrat. Roku 1523 jej prodal Lobkovicům. V jejich držení hrad zůstal až do roku 1681, ale to zde už nesídlili. Od

Marie Šustrová, 26.8. 2007
    Hrad Pravda stával na vápencovém ostrohu mezi obcemi Domoušicemi a Pnětlukami. Dnes jsou jeho zříceniny skryty v lese. Na východ od hradu stával poplužní dvůr a kolem něho byla pole. Několik set metrů východním směrem od hradu se dosuď zachovaly podzemní chodby, které jsou místy propadlé. Rok založení hradu je neznám a ani pověst se nezmiňuje o tom, proč dostal nezvyklý název Pravda. Jeho zakladatelé použili starého prehistorického hradiště,

Rodiny s dětmi, Noční prohlídky, Samostatné prohlídky, Divoké táboření
     Louny  (LN)