Hrady.cz
Zámek byl přestavěn ze starší vyhořelé tvrze v l. 1668–1674 stavitelem Antoniem de Maggi a sloužil jako obydlí vrchnostenských úředníků. Později zde byla umístěna škola a po jejím přestěhování do jiné budovy v roce 1982, je zámek téměř prázdný.
nádvorní průčelí s rizalitem
Graficke pismenko První dochovaná zmínka o vsi Dřítni pochází z r. 1432, kdy se uvádí její majitel Mikuláš z Dřítně. Nejstarším známým rodem usedlým na dříteňské tvrzi byli Malovcové z Malovic. Neznámého roku sice král Zikmund dal ves Dříteň, která patřila Malovci Ksořovi, bratřím Jindřichu a Buzkovi z Dráchova, ale to bylo jen přechodné opatření. K r. 1524 se uvádí Jan Dřítenský z Malovic a na Dřítni jako majitel tvrze, dvora a vsi. V r. 1548 Jan Malovec zvětšil statek přikoupením vsí Jaroslavic a Vlhlav. Bohuslavu Malovcovi byl veškerý majetek po Bílé hoře zabaven a panství Hluboká s přivtělenou Dřítní vyhořela a byla v l. ...
Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Jižní Čechy, 1986, 16.8. 2004

Zámecký areál je rekonstruován a od r. 2014 je příležitostně přístupný při akcích obce.
    V r. 2010 byl zámecký areál odkoupen obcí od posledních majitelů za vydatné podpory památkářů a spol. ČEZ JETE, která rovněž přislíbila finanční pomoc při rekonstrukci zámeckého objektu. Hned v tomto roce byla zahájena rozsáhlá rekonstrukce střech a dány do provozu hodiny v trojúhelníkovém štítu vstupního průčelí zámku. V r. 2011 byly zrekonstruovány střechy stodoly, v r. 2013 další hospodářské budovy. V r. 2014 byla zrekonstruována střecha

zdroj: Zpravodaje obce Dříteň, Jaroslav Špiroch , 15.2. 2017

tvrz přestavěná na zámek