Hrady.cz
Barokní kostel sv. Petra a Pavla pochází z r. 1355, kdy zde stál původní gotický kostelík. Současnou podobu získal v l.1728-1729. Je to jednolodní kostel barokního slohu s hranolovou věží s bání. V roce 2001 zde bylo umístěno 14 deskových obrazů křížové cesty od Vladimíra Komárka.
Graficke pismenko Barokní kostel svatého Petra a Pavla pochází z roku 1355, kdy zde stál původní gotický kostelík. Patronem mu byl Jan z Verdeka a ze Žlunic. Ke kostelu patřila i fara, která byla pravděpodobně zrušena po bitvě na Bílé hoře. Současnou podobu získal kostel v letech 1728-1729, stavbu financoval František Norbert Trauttmansdorff a byl postaven pod vedením Donata Morazziho. Je to jednolodní kostel barokního slohu s hranolovou věží s bání. V roce 2001 zde bylo umístěno 14 deskových obrazů křížové cesty od Vladimíra Komárka.

Jičín  (JC)
    Konecchlumí