Hrady.cz
Krytý most přes Ohři byl postaven r. 1364 původně jako celodřevěný. Několikrát vyhořel a byl poničen při válkách nebo povodní. V l. 1753 a 1768 byly dřevěné pilíře nahrazeny kamennými. Poté byl most opakovaně opravován. R. 1986 zcela shořel, v l. 2001–2003 byl znovu postaven v původní podobě.
Krytý dřevěný most v Radošově
pohled na most ze silnice od Kyselky
Graficke pismenko Rekonstrukci starobylého středověkého mostu, zajímavého celodřevěnou konstrukcí a zastřešením naleznete po proudu řeky Ohře směrem od Karlových Varů v obci Radošov. Autem asi 11 km z Karlových Varů do Kyselky a pak dále ještě 1 km do Radošova.
Na most dlouhý 62,25m a široký 5,75m je povolen vjezd motorových vozidel s hmotností do 5t. Radošovem prochází červeně značená turistická cesta, cesta podél řeky je také vhodná pro nenáročný cyklistický výlet a je také místem, které je krásné si prohlédnout při sjíždění řeky Ohře.
18.7. 2004

Původně zde sloužil k přechodu Ohře pouze brod, odtud německá forma názvu obce Radisfort, Radovanův brod. 1. listopadu 1310 zde přešel přes Ohři na svém tažení na Prahu král Jan Lucemburský. 16. dubna 1364 udělil císař Karel IV. městu Ostrovu privilegium ke stavbě mostu a vybírání cla. Roku 1366 pak přikázal kupcům jedoucím do Prahy používat právě tuto cestu. Most byl nepochybně postaven celý ze dřeva a musel být neustále opravován, vyhořet měl

informační tabule u mostu, 18.7. 2004
    V místním povědomí se praví, že jakmile ztratí most svůj klobouk (střechu) nastane konec světa.