Hrady.cz
Téměř zaniklá vodní tvrz. Přímo o tvrzi nejsou písemné zmínky, odhaduje se že se zde žilo ve 14.–15. stol. Ves Skalsko se zmiňuje poč. 15. stol., kdy ji vlastnil Václav Litoměřický. R. 1544 již byla ves součástí velkého panství, pokud tvrz v té době existovala tak poté opuštěna zanikla.
Celkový pohled na tvrziště v rybníku Trdláč
© Roman Řezáč 08/2004
Graficke pismenko Tvrz leží v rybníku Trdláč, asi 200 m západně od stejnojmenné obce. Rybník je součástí soukromé ohrady a výběhu pro ovce. Je ohraničen drátem. Vstup je v podstatě možný, ale lepší je se domluvit s majitelem, který vás bez problémů pustí ohradou z vesnice a nebudete ji tak muset obcházet z druhé strany.

historie

O tvrzi zatím neexistují žádné archeologické nálezy. Určité informace o ní údajně vlastnil místní farář, který však již dávno zemřel a pokud byly písemné, jsou prozatím ztraceny. Obecně se uvažuje o existenci tvrze ve 14. a 15.století. V písemných pramenech je zmíněna pouze ves Skalsko, která je na počátku 15.století ve vlastnictví Václava Litoměřického. V roce 1544 byla ves již součástí velkého panství, proto se dá v této době předpokládat její

nepatrné zbytky zdí
     Praha-západ  (PZ)