Hrady.cz
Tvrz poprvé připomíná v roce 1626, kdy byla v majetku vdovy Anny po Janu Bohušínském z Božejova. Kolem roku 1725 za Marie Terezie z Vernieru, rozené Strakové z Nedabylic, byla tvrz upravena do dnešní podoby zámku. Při zámku veřejně přístupný park.
Hlavní průčelí
Pohled od jihovýchodu
© Luděk Pitter 05/2006
Graficke pismenko Barokní zámek s krásným a přístupným parkem při silnici z Pardubic do Chrudimi. V obci, ve směru od Pardubice, odbočíte vpravo na Dřenice. Zámek s parkem se nachází při západním okraji obce. Přímo před zámkem malé parkoviště. Vlaková i autobusová zastávka je přímo v obci. Zámecký park je osázen vzácnými stromy. Najdete zde památný buk lesní (obvod kmene 410 cm).
V současné době má v zámku klubovnu M-klub Medlešice, který zprostředkovává dětské aktivity.
František Tyc, 22.6. 2004

Popis zámku
    Zámek tvoří jednopatrová budova v neobvyklém tvaru písmena "T", se sedmiosým hlavním průčelím, krytá mansardovou střechou s vikýři. Jednotlivá průčelí jsou členěna pilastry.
    Historie zámku
    Ves (původně Mezilesice) je připomínána již v r. 1229, kdy byla v majetku opatovického kláštera. Tvrz je poprvé připomíná v roce 1626, kdy byla v majetku vdovy Anny po Janu Bohušínském z Božejova. Ve 20. letech 18. stol., za Marie Terezie z Vernieru, roz. Strakové z Nedabylic, byla tvrz upravena do dnešní podoby zámku. Zdivo tvrze se dochovalo v severní a částečně i střední části zámku.
    L.P. (Kolektiv autorů, Encyklopedie českých tvrzí, 2. díl, [K-R], Argo, 2000), 21.5. 2006