Hrady.cz
Vyhlídkový dřevěný altán nad městem Hardegg. Stojí na místě pův. altánu z r. 1885 – „Luitgardina vyhlídka“, který později zanikl. R. 1990, po zrušení „železné opony“, byl altán rekonstruován Rakouským klubem turistů a darován Správě CHKO Podyjí.
Hardeggská vyhlídka
Graficke pismenko Přístup po cestě z obce Čížov. Auto je nutné nechat na "parkovišti" (spíše zválené louce) již před obcí, dále mohou jen pěší a cyklisté. V obci je hospoda s pozoruhodnou otevírací dobou - všední dny 12-17 hod., So a Ne 10-20 hod., ale překvapivě bohatým jídelním lístkem a znojemským pivem Hostan.
31.5. 2004

historie

Hardeggská vyhlídka skýtá mimořádný pohled do údolí Dyje a na město Hardegg. Původní vyhlídkový altánek z roku 1885 se nazýval Luitgardinou vyhlídkou. Později zpustl a byl zcela zničen. Altánek byl rekonstruován Rakouským klubem turistů a v roce 1990 byl jako dar předán tehdejší Správě CHKO Podyjí. Pod vyhlídkou jsou výrazné skalní amfiteátry s chráněnými druhy rostlin a živočichů.

věž
    rozhledna