Hrady.cz
Kamenná rozhledna (26 m, 875 m n. m.). Postavena r. 1899 (projekt E. Zelenka, stavitel A. Nietzsche) na objednávku Moravskoslezského sudetského horského spolku. R. 1902 postavena turist. chata (vyhořela r. 1955). V 70. letech 20. stol. provedl MNV celkovou rekonstrukci, postavena i malá chata.
Zlatý Chlum-rozhledna
Zlatý Chlum,rozhledna z jediného místa odkud je zblízka vidět celá(cca od jihu)
Graficke pismenko Rozhledna Zlatý Chlum byla postavena za 13 měsíců stavitelem Aloisem Nietsche z popudu frývaldovského Moravskoslezského horského spolku a slavnostně byla otevřena 3. září 1899.Je odtud překrásný výhled na město Jeseník, ale i na Praděd, masív Hrubého Jeseníku, Rychlebské hory, roviny polské části Slezska a vodní nádrže v Polsku (Otmuchovské a Niské jezero)
Podle údajů ze vstupenky a informačních textů v areálu rozhledny, 11.5. 2004

turistické

Pata rozhledny je ve výšce 875 m.n.m., ochoz ve výšce 901m.n.m. Výška věže je tedy 26 metrů. Na věž vede 137 schodů: 2 kamenné ke vstupu, 100 dřevěných, k ochozu pak 35 železných.

věž
    rozhledna