Hrady.cz
Věž spolu s restaurací vznikla v letech 1900-01. Postupem času však stavba chátrala. V 60. letech prošla přestavbou. Později se zde pořádaly pravidelné diskotéky. Nakonec musel být objekt zcela uzavřen.
Liberecká výšina 07/2004
Graficke pismenko Na místo, do výšky 548 m n.m., dojdeme pěšky z konečné tramvaje "Lidové sady", cca 1,5 km po žluté turistické značce, nebo vyjedeme autem úzkou silničkou z opačné strany kopce. Restaurace i rozhledna jsou v současné době (květen 2004) uzavřeny.
10.5. 2004

Historie místa
    Neobvyklá stavba nad městem Liberec vznikla v letech 1900 – 1901, kdy zdejší továrník Heinrich Liebig pověřil architekta Josefa Smitze vypracováním projektu na stavbu, která by v sobě zahrnula restauraci a rozhlednu. Celý komplex nazvaný „Hohenhabsburg“ (po roce 1918 „Liebigwarte“ a po roce 1945 „Liberecká výšina“) byl pro veřejnost otevřen 1. září 1901. Návštěvníci zde našli nejen výletní restauraci, ale i možnost dalekých výhledů.

věž
    rozhledna