Hrady.cz
Původně gotický kostel, r. 1719 přestavěn v barokním slohu. Z původní stavby se zachovalo přízemí boční věže. Na věži jsou sochy sv. Petra a Pavla. Uvnitř kostela jsou pilíře s jonskými hlavicemi, nesoucí římsoví. V postraní kapli, která je pozůstatkem bývalého kostela, jsou gotické fresky z 13. st.
Kostel sv. Petra a Pavla v Říčanech
Graficke pismenko Původně gotický kostel byl v roce 1719 přestavěn v barokním slohu. Z původní stavby se zachovalo přízemí boční věže. Bývalá boční věž je nyní snížena až na přízemí a nyní tvoří předsíň před jižním vchodem. Na věži jsou umístěny sochy sv. Petra a Pavla, které nechala zhotovit v roce 1887 Marie Pachmajerová za 450 zl. Uvnitř kostela jsou při zdech sdružené pilíře s jonskými hlavicemi, nesoucí římsoví. Klenba v lodi je valená, v presbytáři je klenba výsečová. Ve zbytcích staré věže jsou dvě náhrobní desky z červeného mramoru s českými dnes již nesnadno čitelnými nápisy z roku 1592 a 1599. Na prvním je postava paní, na druhé ...

Praha-východ  (PH)
    Říčany