rozhledna Dobrošov

Jiráskova chata
Rozhledna, 624 m n. m., vysoká 24 m. Vystavěna s Jiráskovou chatou r. 1923 Klubem českých turistů (Arch. D. Jurkovič). Stojí na místě pův. kamen. rozhledny (1895,6 m). Po válce znárodněna, r. 1995 vrácena KČT. Po rekonstrukci znovu otevřena r. 2002.
Jiráskova chata s rozhlednou
Graficke pismenko Jiráskova chata s rozhlednou byla postavena pro Klub českých turistů ve výšce 624 metrů nad mořem na místě původní pustevny. Autorem projektu je architekt Dušan Jurkovič. Pro veřejnost byla chata otevřena 1. prosince 1923. Železobetonová rozhledna vysoká 24 m je v nižších polohách pokryta šindelem, jenž vytváří přírodní dojem. Na vyhlídkovou plošinu můžete vystoupat po 99 schodech a vychutnat si krásné panorama Orlických hor. Chata byla nedávno rekonstruována a pro veřejnost je opět otevřena od září roku 2002.
Kamila Daňková, 18.4. 2004

věž