Hrady.cz
Zrekonstruovaný hrad, byl založen přibližně r. 1200, pravděpodobně jako sídlo chebského ministeriála. R. 1322 byl majitelem Jan Lucemburský; r. 1344 Kašpar Šlik. R. 1461 koupil zpustlý hrad radní Kašpar Juncker. Následovala renesanční zámecká přestavba. Od r. 1703 v majetku města Cheb.
Hrad Seeberg

Současná expozice:

Graficke pismenko Interiéry a nábytková tvorba 19. století (empír, biedermeier, druhé rokoko, novorenesance, novogotika, chippendale), dále barokní a rokokový intarzovaný nábytek. Návštěvníci si mohou prohlédnout také černou kuchyň, expozici představující chebský venkov v 19. století (etnografie), a expozici porcelánu, jeho historie a současnou produkci akciové společnosti Karlovarský porcelán.

Nové expozice na hradě:
    Goethe a jeho lásky - galerie 26 obrazů s životopisem básníka a portréty všech jeho lásek. Chebský kat Karel Huss - expozice představuje chebského kata Karla Hussa, který byl výjimečnou osobností - sběratel, kronikář, spisovatel a básník, který ve své katovně u chebského hradu otevřel první muzeum ve zdejším kraji. Prohlídka katovny - muzea, mučírny a instalace představující Husa při vykonávání jeho katovského řemesla v nově zpřístupněném

Městské muzeum Františkovy Lázně, 29.11. 2011

historie

Hrad Ostroh stál na ostrohu nad nějakým už dávno zaniklým jezerem (z toho jeho původní německé jméno Seeberg), jehož zbytkem je snad rybničnatá pláň, bažiny a rašeliniště mezi Ohří u Pomezné (dnes přehradní jezero Skalka), Františkovými Lázněmi a Nebanicemi. Skládal se z předhradí s hospodářskými budovami a obydlími čeledi, chráněného hlubokým příkopem a zvedacím mostem, a vlastního horního hradu. Jeho základem byla dvoupatrová hlavní věž,

Samostatné prohlídky, Svatby, Úschovna kol, Suvenýry, Občerstvení, Parkoviště, Rodiny s dětmi, WC
    Karlovarský kraj