Hrady.cz
Rozhledna (48,8 m, 590 m.n.m.) byla postavena v prvé řadě jako telekomunikační stožár. Na jejím místě stávala již ve 20. letech 19. stol. rozhledna s triangulačním bodem (stržena r. 1947). Současná věž s vyhlídkovým ochozem byla postavena r. 2001 firmou Eurotel, provozovatelem je obec Vavřinec.
Rozhledna
Graficke pismenko Rozhledna je na turistických značených trasách v oblasti mezi Punkevními jeskyněmi a Sloupsko-Šošůvskými jeskyněmi. Pokud pojedete autem, parkoviště naleznete v obci Veselice u kulturního domu, zde jsou i bližší informace o rozhledně.
Ochoz rozhledny je ve výšce 621 m n.m. a 32 metrů nad okolním terénem. Schodiště čítá celkem 168 schodů a ochoz má kapacitu 27 osob.
Rozhledna byla postavena v roce 2001 a investorem je Eurotel Praha, spol. s r.o. a provozovatelem je obec Vavřinec.
Bohumil Synek, 12.4. 2004

historie

Rozhledna je vysoká téměř 49 metrů a stojí 590 m.n.m. Na místě dnešní rozhledny stávala rozhledna ve 20. letech 19. stol. Stála v těsné blízkosti triangulačního bodu a sloužila zejména pro potřeby zeměměřičů. Byla vybavena žebříky po kterých se dalo vystoupat do výšky 21 m. Tato stará rozhledna byla stržena r. 1947. Současná rozhledna byla postavena r. 2001 společností Eurotel Praha s.r.o., provozovatelem stavby je obec Vavřinec. Rozhledna

věž
    rozhledna