Hrady.cz
V jádru románská stavba z 12.st. Původně čtvercová centrála se čtyřmi apsidami, k níž byla později přistavěna hranolová věž. R. 1772 přestavěn architektem A. Schmiedem v obdélný kostel s novým kněžištěm. V r. 1900-1 provedena Fr. Machem rekonstrukce. V l. 1909-12 zde působil spisovatel J. Š. Baar.
Kostel sv. Petra a Pavla v Řeporyjích.
Graficke pismenko Kostel stojí na vyvýšeném místě nad Řeporyjským náměstím, kam nás zavezou autobusy č. 230 a 249 ze stanice LUKA (metro B).

Z Řeporyj se dá jít pěknou procházkou podél Dalejského potoka až do Prokopského údolí, kde na soutoku Prokopského a Dalejského potoka je k vidění unikátní pozůstatek silurského podmořského vulkanismu -
Novoveská podmořská sopka.
Ondra, 30.3. 2004

Kostel sv. Petra a Pavla
    V jádru románská stavba z 12.století. Původně čtvercová centrála se čtyřmi apsidami, k níž byla později přistavěna hranolová věž. Roku 1772 přestavěn architektem A. Schmiedem v obdélný kostel s novým kněžištěm. V roce 1900-01 provedena Františkem Machem rekonstrukce původní stavby. V letech 1909-12 zde působil spisovatel Jindřich Šimon Baar.

Praha 5-Řeporyje