Den boje za svobodu a demokracii
František Antonín z Nostic r.1767 vybudoval zámek. V l.1767-1775 vystavěna průčelní obdélníková dvoupatrová budova. V l.1780-1790 přistavěna boční jednopatrová křídla. R.1945 zámek Nosticům zkonfiskován, upraven pro potřeby zdravotnictví.
celkový pohled z parku
Graficke pismenko Měšice leží 14 km severně od Prahy. Dostupné jsou autobusovou dopravou a nebo vlakem z nádraží Měšice u Prahy na trati Praha - Mladá Boleslav.
Zajímavostí měšického zámku je, že zde byl v r. 1775 instalován první bleskosvod v Čechách.
V letech 1775 - 1785 v zámku bydlel Josef Dobrovský, který působil u majitelů zámku, Nosticů, jako vychovatel.
6.1. 2006

Přístupnost
    V zámku je nemocnice, objekt i areál s parkem je normálně přístupný.
    Jan Pospisil , 8.11. 2013

historie

Tvrz ve vsi Měšice se prvně připomíná až v r. 1434. Měšice s tvrzí pak po dlouhou řadu let často měnily majitele. Až v r. 1677 získal měšické zboží Jan Hertvík z Nostic a v majetku tohoto rodu zůstalo již trvale. Roku 1767 František Antonín z Nostic nechal starou tvrz zbořit a na jejím místě vybudoval dnešní zámek. V první etapě v l. 1767 - 1775 byl vystavěn hlavní trakt a průčelní obdélníková dvoupatrová budova. Ve druhé stavební fázi byla v

Praha-východ  (PH)
    Měšice