Hrady.cz
Raně gotický kostel vystavěný řádem křížovníků v druhé pol. 13. stol. Úpravami prošel r. 1693 a především pak r. 1889 podle návrhu architekta A. Barvitia.
kostel Všech Svatých ve Slivenci
Graficke pismenko Slivenecký kostel stojící na obecní návsi na křižovatce ulic K Lochkovu (od Lochkova či Chuchle) a Ke Smíchovu (od Prahy) najdete naproti dnešnímu úřadu městské části Praha-Slivenec. Místo je snadno dostupné městským autobusem ze Smíchovského nádraží. Vstup do kostela je však běžně umožněn jen v době bohoslužeb konajících se každou první neděli v měsíci v 15.50 hod. Naproti kostelu najdete kamenný pomník s odlitou deskou věnovanou památce Mistra Jana Husa.
Stanislav Drda, 24.1. 2007

historie

Katolický kostel Všech svatých ve Slivenci je raně gotická stavba pocházející z druhé pol. 13. stol. a představuje tamější nejvýznamnější historickou památku. Vznik kostela je spjat s řádem křížovníků, kteří získali obec darem roku 1253 a v jejichž správě byla držena přes dlouhých 600 let. Zásadnějších stavebních úprav se kostel dočkal roku 1693, kdy byla barokně přestavěna předsíň, a r. 1889, kdy byly provedeny úpravy podle plánu architekta

Praha 5-Slivenec