Den boje za svobodu a demokracii
Novogotický hřbitovní kostel byl postaven r. 1897 podle návrhu arch. Antonína Turka. Hřbitov byl zal. r. 1885. V obd. komunismu kostel nesloužil církevním účelům a chátral. Později zrestaurován. V bočních arkádových ochozech jsou umístěny hrobky. Interiér je vyzdoben obrazy a sochami známých umělců.
Nálet!
Graficke pismenko Novogotický chrám sv. Václava obklopený arkádami leží uprostřed klidu vinohradských hřbitovů. Stojí zde od konce 19. století, kdy byl vystavěn dle plánů architekta Antonína Turka. Loď kostela je zaklenuta křížovou klenbou, pod kterou na krakorcích leží úzký ochoz. Okna jsou tvořena zajímavou vitráží s pestrými orientálními prvky.

Praha 10-Vinohrady