Hrady.cz
V areálu hosp. dvora zámku Štiřín stojí konferenční centrum, dům Atis, pojmenovaný podle arch. Kačera, který ho koncem 90. let 20. stol. navrhl, projektoval a zčásti postavil. Převládající znaky zařazují dům k realizacím organické architektury.
Restaurace a konferenční centrum
© Pavel Vítek 02/2006
Graficke pismenko V zadní části areálu zámku Štiřín stojí konferenční centrum – dům Atis. Pojmenovaný je podle architekta Vladimíra Kačera, který ho koncem devadesátých let 20. stol. navrhl, projektoval a zčásti také postavil. Latinsky kačer = atis. Na místě současné nové stavby stál původně skladový objekt autoservisu, nehodnotně upravená stavba, která nezapadala do okolního rázu parku a areálu bývalého hospodářského dvora zámku. Vchází-li návštěvník do „domu Atis“, jakoby vstupoval do tří světů – do světa zámku, světa hospodářského dvora a světa sportu. Při koncipování pojetí nového objektu upíral autor ing. arch. Vladimír Kačer pozornost právě na působení prostředí na člověka a na ...

Praha-východ  (PH)
    Štiřín