Hrady.cz
V zámek byla přestavěna starší tvrz patrně v l. 1658–65 a je dílem architekta Giulia Broggia. V r. 1692 se stal letním sídlem abatyší. Po r. 1945 žili v zámku vězňové propuštění z koncentračního tábora v Terezíně a dnes slouží jako domov důchodců.
Graficke pismenko Obec Čížkovice je vzdálena 5,5 km od Lovosic a 4 km od Třebenic. Je rodištěm stavitele mnoha památek na Litoměřicku O. Broggia. Vlastní zámek je prvním samostatným dílem jeho otce, stavitele Giulia Broggia, který zde žil.
Zámek postavený na místě renesanční tvrze ze 16. stol. Je trojkřídlý, jednopatrový se zesíleným přízemím. Dnes je v něm domov důchodců.
28.2. 2004

historie

Větší část Čížkovic patřila až do husitských válek klášteru sv. Jiří v Praze, jenž držel i blízké Třebenice. Císař Zikmund zastavil r. 1436 tuto část vsi Janovi Kaplíři ze Sulevic na Košťálově, který již držel menší část vsi, kde byla i horní tvrz. Když v r. 1486 došlo k dělení majetku košťálovských Kaplířů mezi syny Buška Kaplíře ze Sulevic, dostal Čížkovice s několika vesnicemi Jan Kaplíř ze Sulevic. R. 1529 byly Čížkovice rozděleny mezi jeho

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Severní Čechy, 25.10. 2005
    V době kdy Čížkovice byly v majetku Gustava Adolfa z Verrensbachu, asi začátkem 2. pol. 17. stol., byla dolní zchátralá tvrz v Čížkovicích přestavěna na barokní zámek. Později byl zámek prodán klášteru sv. Jiří v Praze a stal se letním sídlem abatyší, byl obehnán zdí a založen park. Po roce 1819 byl zámek výrazně přestavěn.

Litoměřice  (LT)
    Čížkovice