Hrady.cz
Zámek byl pravděpodobně přestavěn ze staršího sídla v první polovině 16. stol. Mikulášem z Tlustce. Dnes ze zámku zbylo obvodové zdivo.
© Luděk Pitter 09/2005
Graficke pismenko Při jihozápadním okraji obce Velký Valtinov nedaleko dnešní osady Tlustce se nachází zřícenina nejspíše třípatrové budovy, za které dodnes kromě obvodového zdiva zůstaly zachovány jen klenby v části přízemí. Ve zdivu jsou patrné zbytky ostění.

Přístupnost
    Nejspíše nějaký plot pohltila vegetace a není po něm ani památky, takže objekt je volně přístupný.
    Jan Pospisil , 13.12. 2014

historie

První zmínka o osadě pochází z let 1371 a 1380, kdy Mikuláš z Tlustce obsazoval faru v Dubnici. Roku 1391 je zmiňován již jen jeho sirotek. Poté existuje ve zprávách o Tlustci velmi dlouhá pauza, další zmínka je až z roku 1524, kdy Tlustec drželi Blektové z Útěchova. Kde stálo původní sídlo Mikuláše z Tlustce nevíme, dnešní podoba zámku pochází v 1. poloviny 16. století. Pouze v severní polovině budovy by se dalo uvažovat o starším zdivu, jeho

WC, Občerstvení, Parkoviště, Suvenýry, Rezervace, Úschovna zavazadel, Úschovna kol
    tvrz přestavěná na zámek