Hrady.cz
Drobný centrální kostel z let 1676–7 (G. Broggio) nahradil původní objekt vzniklý ve 12. či 13. století, poškozený za třicetileté války. Opravy 1910, 1955, 1999, sloužil profánním potřebám biskupství (sušárna prádla).
Graficke pismenko Kaple sv. Jana Křtitele byla nově opravena v roce 1999. Dostanete se k ní z Dómského náměstí Máchovou ulicí. Stojí v bývalé části zvané „Dubina“ na místě gotického kostela ze 14. století. Byla postavena G. Broggiem ve 2. pol. 17. stol. Dnešní barokní kaple je čtyřboká stavba s lucernou.

Litoměřice  (LT)
    Litoměřice