Hrady.cz
Původní tvrz je připomínána r.1464. Arkleb z Víckova okolo r.1600 přebudoval tvrz na renesanční zámek. Josef Wachtler přestavěl l.1833-1834 zámek v klasicistním stylu, renesanční ráz zůstal zachován. R.1915 zámek vyhořel, byl však renovován.
zámek ve Vsetíně od jihozápadu
© Jan P. Štěpánek 10/2007
Graficke pismenko Donedávna okresní město Vsetín leží v údolí Vsetínské Bečvy. Zámek se nachází nad středem vlastního města. Jedná se o čtyřkřídlou obdélníkovou budovu, v průčelí s věží. V rozích zámku jsou malé věžičky.
Zámek je zrekonstruován a slouží potřebám města, které je jeho vlastníkem. V zámku je umístěno regionální muzeum a část je využívána k příležitostním výstavám. V zámku je rovněž umístěna obřadní síň.

historie

Vsetín se stal střediskem vsetínského dominia teprve v polovině 15. století a ještě dlouho měl společné majitele s Rožnovem, takže nebylo nutné vystavět tu panské sídlo. Původní vsetínská tvrz, připomínaná v r. 1464, stála nepochybně v místech nynějšího zámku, neboť střežila cestu do Pováží. První, zcela náhodná zpráva o ní pochází z r. 1464. Hrabě Petr ze Sv. Jiří a Pezinku postoupil před r. 1505 tvrz a městečko Vsetín s vesnicemi pánům z

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Jižní Morava, 23.4. 2004

WC, Bezbariérový, Parkoviště, Suvenýry, Rezervace, Úschovna zavazadel, Úschovna kol, Pronájem prostor
    tvrz přestavěná na zámek
    Zlínský kraj