Hrady.cz
Teplický zámek stojí na místě ženského benediktinského kláštera, který založila královna Judita v polovině 12. století. Dochovala se krypta trojlodní klášterní baziliky. V 2. pol. 15. století vybudována tvrz, v 16. stol. zámek. Dnes muzeum.
Graficke pismenko Teplický zámek stojí na místě původně románského kláštera benediktinek, založeného v l. 1158-64 královnou Juditou. Klášter byl poškozen r. 1426 míšeňskými vojsky. Po polovině 15. stol. byla v místě postavena tvrz. V několika etapách pak probíhaly přestavby na zámek. Snad již Volf z Vřesovic vystavěl základní část hlavního traktu. Nejvýznamnější přestavby začaly v době držení zámku Vilémem Vchynským (Kinským). Císařským výnosem r. 1634 bylo panství Vchynským konfiskováno a darováno císařskému maršálovi Janu Aldringenovi, pocházejícímu z Lotrinska. v l. 1778-1826 byl majitelem jan Nepomuk Clary-Aldringen. V té době zámek doznal mohutných ...
Vladimír Studecký-vlastní archiv, 11.1. 2005

Alchymisté
    Traduje se,že v 17. stol, kdy zámek vlastnil rod Vchynských, byl v podkroví pokojíček zvaný zlatnictví. Na starém zámku byla další zlatnická dílna. V obou případech prý šlo o alchymistické laboratoře. Zdejší alchymisté však nejsou známi.

WC, Bezbariérový, Parkoviště, Suvenýry, Rezervace, Úschovna zavazadel, Úschovna kol
    tvrz přestavěná na zámek