Hrady.cz
Bývalý kostel sv. Jošta stojí pod krumlovským hradem na místě původní kaple založené před rokem 1334. V průběhu staletí doznal řady stavebních změn a úprav (mj. v roce 1756 nastaveno 5. patro věže) a v roce 1787 za josefinských reforem byl zrušen a uzavřen. Dnes je část objektu využívána komerčně.
Graficke pismenko Bývalý kostel sv. Jošta stojí hned pod krumlovským "zámkohradem" na místě původní kaple založené před rokem 1334. V průběhu staletí doznal objekt řady stavebních změn a úprav (mj. v roce 1756 nastaveno 5. patro věže) a v roce 1787 za josefinských reforem byl zrušen a uzavřen. I dnes je část objektu využíván komerčně.
Vítězslav Kotík, 24.7. 2004

Parkoviště, Suvenýry, Rezervace, Samostatné prohlídky