Hrady.cz
Zámek byl původně hradem ze 13. stol., ale roku 1584 ho Zachariáš z Hradce přestavěl v renesančním stylu. V roce 1922 koupila zámek tělovýchovná jednota Sokol. Dnes je zde umístěno muzeum a v pravém křídle zámku probíhají muzejní výstavy

Stručná Historie.

Graficke pismenko První zmínka o Polné je z roku 1242. Jan z Polné, syn Zbyslava z Bratčic, založil ves Polnou. Později Polná připadla Janovým příbuzným Vikartovi a Závišovi z Polné. Vikart Polnou asi kolem roku 1320 prodal Jindřichovi z Lipé. Potom ji držel jeho syn Pertold a ten v roce 1356 postoupil polenské panství svému příbuznému Ješkovi Ptáčkovi z Pirkenštejna. V tomto roce se hrad připomíná poprvé. Za Ješkova nástupce Jana Ptáčka z Pirkenštejna a jeho syna Hynka byl majetek hradu značně rozšířen. Význam hradu vzrostl hlavně v době po husitských válkách, kdy se k Hynkovi Ptáčkovi z Pirkenštejna sjížděli čelní ...

WC, Restaurace, Parkoviště, Suvenýry, Úschovna zavazadel, Ubytování, Samostatné prohlídky
    hrad přestavěný na zámek