Hrady.cz
Empírový lovecký zámek byl postaven Lichtenštejny v letech 1810–1812. V dnešní době je zámek majetkem Krajského střediska státní památkové péče a je v něm umístěno muzeum památek z doby velkomoravské získaných při výzkumu hradiště na Pohansku.
zámek od přístupové cesty
Graficke pismenko Zámek stojí přímo na valu velkomoravského hradiska. Uvnitř jsou archeologické expozice a za rybníčkem je v jednom "řopíku" malé muzeum prvorepublikového vojenského opevnění.
Nedaleko zámečku stojí slovanská polozemnice a rekonstrukce pohanského obětiště. Areálem prochází naučná stezka, kde je možné se dočíst spoustu zajímavých informací nejen o archeologických výzkumech, ale i o okolní krajině lužních lesů.
Draculea, 8.5. 2004

historie

V rámci úprav na svém panství vybudovali v l.1810–1812 Lichtenštejnové v lužních lesích na levém břehu Dyje monumentální empírovou jednopodlažní budovu loveckého zámku vynikající architektonické hodnoty. Průčelí je členěno korintskými sloupy, balkón, průčelí a část křídla přízemního traktu zdobí reliéfy s antickými motivy. Dnes je zámek majetkem Krajského střediska státní památkové péče a je v něm umístěno muzeum památek z doby velkomoravské,

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Jižní Morava, 21.4. 2004
    Empírový lovecký zámeček je další z řady staveb, které knížata z Liechtensteina postavila v krajině okolo Valtic a Lednice. Byl vystavěn v letech 1810–12. Fasády zdobí plastické reliéfy s mytologickými motivy. Stavba stojí na valu rozsáhlého staroslovanského hradiště, pravděpodobně jednoho z center Velké Moravy. Archeologickým výzkumem byly zjištěny základy zděných staveb – kostela a dvorce.

WC, Občerstvení, Parkoviště, Suvenýry, Úschovna zavazadel, Úschovna kol, Samostatné prohlídky
    lovecký